www.gebauerpharma.hu | a Gebauer Pharma csoport tagja
Ha elégedett az oldalunkkal, kérjük, ajánlja ismerősének!

Az Ön neve:

Az Ön email címe:

Ismerőse email címe:

Üzenet:

Vitaminok nőknek ♀ arrow Femibion 800 magzatvédő vitamin

Femibion 800 magzatvédő vitamin

Femibion 800 magzatvédő vitamin

További képek

Folsavat, metafolint, vitaminokat és jódot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta gyermekvállalást tervező nőknek és várandós anyáknak a terhesség 12. hetének végéig! (30 db kapszula)


Egységár: 3 785 Ft
A terméket új áruházunkban tudja megrendelni. Kérjük, kattintson a vásárlás gombra!

Termékismertető |

Termékismertető

A folsav - egy létfontosságú vitamin a gyermekvállalás tervezésétől egészen a szoptatási időszak végéig.

A folsav a szervezet számára nélkülözhetetlen, mivel szerepet játszik az aminosav- és DNS-képzésben, valamint a vérképzésben. Az anya szervezetének kielégítő mennyiségű folsavval kell rendelkeznie a magzat fejlődésének időszakában. Előfordul, hogy a táplálékkal bevitt folsav mennyiség az ún. „ajánlott napi bevitel” mértékét sem éri el, ezért már a teherbeesés előtt ajánlatos a folsav pótlása, folsavban gazdag élelmiszerekkel, vagy tudatos étrend-kiegészítéssel.

Metafolin® – a szervezetben megtalálható folátforma

Ahhoz, hogy a folsav a szervezet számára hasznosítható legyen, először biológiailag aktív folát formává kell átalakítania azt.

A metafolin ezzel szemben a szervezetben természetes módon előforduló, biológiailag ktív folát forma, ezért a metafolin a szervezet számára azonnal, további átalakítás szüksége nélkül áll rendelkezésre és sokkal jobban hasznosítható, azon nők esetében is, akik szervezete a folsavat nem tudja biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és optimálisan hasznosítani.

A Femibion800 tablettában 400 μg folsavat kombináltak megfelelő mennyiségű metafolinnal,
hogy elősegítse a szükséges folsavszint lérését a kezdetektől fogva. Már a gyermekvállalás tervezésétől érdemes ügyelni arra, hogy elegendő legyen a folsav és metafolin bevitel a megnövekedett igényhez.

További vitaminok és jód

A Femibion800 további 9 vitamint és jódot is tartalmaz, hogy hozzájáruljon a terhességi dőszak alatti megemelkedett vitamin és nyomelem szükséglet kielégítéséhez.

• A B1-vitamin a szénhidrát-, fehérje-, zsír-anyagcseréhez és az energiaellátáshoz nélkülözhetetlen.
• A B2-vitamin a szervezet energia-háztartásához szükséges.
• A B6-vitamin részt vesz a normál fehérje-anyagcserében.
• A B12-vitamin a vérképzéshez és az idegrendszer egészséges működéséhez szükséges.
• A C-vitamin a kötőszövetek felépítésében és a vas felszívódásában vesz részt, egyidejűleg hozzájárul a szervezet védekezőképességének fenntartásához.
• Az E-vitamin a sejtek és a kötőszövet védelmében játszik fontos szerepet.
• A biotin a bőr, haj és a körmök felépítéséhez nélkülözhetetlen.
• A pantoténsav a szervezet működéséért felelős anyagok, mint pl.a hormonok termelődéséhez is szükséges.
• A nikotinamid részt vesz a bőr és nyálkahártya egészségének fenntartásában.
• A jód egy olyan nyomelem, amelynek megfelelő bevitele különösen fontos ebben az időszakban.

A termékhez csatolt használati útmutatót letöltheti innen.

Adagolási javaslat |

Adagolási javaslat:

Naponta egy tablettát egy főétkezés során hideg folyadékkal kell bevenni.

Figyelmeztetés:

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. A készítmény nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

Gyermekek elől elzárva tartandó!
A készítmény szedését beszélje meg orvosával!

Tárolás:

Száraz helyen, 25°C-nál nem magasabb hőmérsékleten.

Csomagolás egység:

Egy havi mennyiség (30 db).

Gyártó:

Merck Selbsmedication GmbH, Németország

Magzatvédelem |

Néhány gondolat a Magzat védelméről

A várandós nő táplálkozása jelentősen befolyásolja az anya egészségi állapotát és meghatározza a magzat fejlődését, ezért a helyes étrendnek kiemelt szerepe van a magzatvédelemben. A magzat fejlődése szempontjából nemcsak az anya mennyiségi táplálkozása, hanem annak táplálék összetétele, azaz minőségi összetétele is lényeges. Különös gondot kell fordítani a fehérjeszükséglet biztosítására. Naponta mintegy 80 g fehérjefelvétel tanácsos. Az állati eredetű fehérjék értékesebbek a növényieknél, ezért célszerű hús, hal, tej, tojás által biztosítani a szükséglet nagyobbik részét.

A szénhidrátok képezik a legkönnyebben mozgósítható energiaforrást. A szénhidrátban gazdag táplálékok közül elsősorban a keményítőforrásokban, rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagabb nyersanyagokból készülő ételek fogyasztása tanácsos. Így a gravida étrendjében előtérbe kerülnek a zöldségek, a gyümölcsök, a barna kenyér, a rozskenyér. Háttérbe kell szorítani a natív cukrot tartalmazó édességek, csokoládé, sütemények fogyasztását.
Hazánkban a várandós nők zsírfogyasztása lényegesen magasabb a megengedettnél (60-70 g/nap). Célszerű, ha zsiradékok biztosítják a napi összenergia-bevitel 25-30%-át. Terhességben jelentősen fokozódik a vitamin- és ásványianyag- szükséglet, ezért a napi étrend összeállításából nem szabad mellőzni a főzelékféléket, a salátákat. Kívánatos minél több nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása, mert a különböző konyhatechnikai eljárások során jelentősen csökkenhet a vitamintartalom. A kiegyensúlyozatlan táplálkozás következtében egyes tápanyagok felvétele elmaradhat a szükségestől. A multivitamin- készítmények (Femibion800) a kiegyensúlyozott tápanyagpótlás biztosításában játszanak szerepet .

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Férjemmel már régóta tervezünk kisbabát, mit javasolnak, mit szedjünk?

Már a terhesség megléte előtt szükséges terhesvitamint fogyasztani. Különösen fontos ilyenkor a megfelelő folsavbevitel (400- 800 Mg /nap), mivel az embryonális velőcső záródása már a fejlődés 22.-28. napján megtörténik, amikor a legtöbb anya még nem is tud terhességéről. Ezért gyermekvállalás előtt 1 hónappal tanácsos terhesvitamint szedni, így a velőcsőzáródási rendellenességek kockázata csökkenthető. Tanácsoljuk a Femibion 800 fogyasztását a terhesség 12. hetéig , továbbá a 13. héttől a Femibion 400+DHA fogyasztását a szoptatási idő végéig. Ezen tabletták tartalmazzák a kellő vitamin-, ásványianyag- és folsavbevitelt.

A többi terheseknek készített vitamintól miben tér el a Femibion?

Legfontosabb az aktív foláttartalma (Metafolin) , ami a szervezet számára azonnal , további átalakítás szüksége nélkül áll rendelkezésre, és sokkal jobban hasznosítható , azon nők esetében is, akiknek a szervezete a folsavat nem tudja biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és optimálisan hasznosítani. Másik nagy előnye a DHA (Dokozahexansav) tartalom, ami nélkülözhetetlen a magzat és az újszülött agyállományának növekedéséhez és fejlődéséhez.

Milyen vitaminok vannak a Femibionban?

A Femibion 9 féle vitamint, jódot és kellő folsavat tartalmaz.

Diabeteses vagyok és terhes, szedhetem a Femibiont?

Természetesen, a Diabetes Mellitus nem zárja ki bármilyen terhesvitamin fogyasztását.

Evés előtt vagy után kell beszedni?

Főétkezés (ebéd, vacsora) során, folyadékkal kell bevenni a vitamint.

Lisztérzékeny vagyok, szedhetek bármilyen terhesvitamint?

Lisztérzékenyek bármilyen terhesvitamint szedhetnek, mivel ezek glutént nem tartalmaznak.

Tejérzékeny vagyok, mit javasol, mit szedjek, illetve milyen étrendet tartsak a terhesség alatt, hogy a pici mindent megkapjon, amire szüksége lesz?

Tejérzékenység esetén elengedhetetlen a tej nélküli diéta betartása; a lactosementes diéta esetén kalciumpótlásról gondoskodni kell. Minden terhesség esetében szükséges a kellő vitamin, ásványianyag és folsav-bevitel, amit a Femibion tabletta kellő mennyiségben tartalmaz.

Rövidlátó vagyok, félek, hogy a kisfiam is örökölni fogja ezt a hajlamot. Láttam a DHA-t a szórólapon, mennyire befolyásolja a látás élességét? Javasolják, hogy szedjem egész szoptatás alatt, hogy jobb legyen a szeme?

A DHA szükséges a megfelelő látásélesség kialakulásához. Nemzetközi ajánlás legalább 200 mg DHA-t javasol naponta a terhesség ideje alatt és szoptatáskor. Így azt tudjuk tanácsolni , hogy a szoptatás végéig szedje a Femibion 400+DHA vitamint.

Cukorbeteg vagyok, milyen étrendet javasolnak a terhességem alatt?

Cukorbetegség esetén már a teherbe esés előtt feltételkül indokolt stabil, normoglikémiás állapot biztosítása. A koraterhességi hyperglykaemia szoros összefüggést mutat a magzati fejlődési rendellenességek gyakoriságával. A beteg részletes belgyógyászati, szemészeti kivizsgálása szükséges. A megfelelő diétás étrendet szakembernek kell meghatároznia, szükség esetén inzulinterápiát kezdeményeznie.


Vissza az oldal tetejére!


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

PG/53 ovulációs mikroszkóp Ár:
2 840 Ft
PG/53 ovulációs mikroszkóp
Tovább
Start csomag Ár:
3 590 Ft
Start csomag
Tovább
Ovant kapszula Ár:
8 062 Ft
Ovant kapszula
Tovább

Bejelentkezés

A bevásárlókosara jelenleg üres.Szállítási díjaink>>

SavvyCheck candida teszt Ár:
2 490 Ft
SavvyCheck candida teszt
Tovább
Középsugaras hCG teszt Ár:
655 Ft
Középsugaras hCG teszt
Tovább
PG/53 ovulációs mikroszkóp Ár:
2 840 Ft
PG/53 ovulációs mikroszkóp
Tovább
Loritan tesztbetét 3 db Ár:
3 255 Ft
Loritan tesztbetét 3 db
Tovább
MEDI-FEC székletvér ellenőrző teszt Ár:
1 050 Ft
MEDI-FEC székletvér ellenőrző teszt
Tovább