www.gebauerpharma.hu | a Gebauer Pharma csoport tagja
Ha elégedett az oldalunkkal, kérjük, ajánlja ismerősének!

Az Ön neve:

Az Ön email címe:

Ismerőse email címe:

Üzenet:

Szájhigiénia arrow Vitinne kapszula 40 db

Vitinne kapszula 40 db

Vitinne kapszula 40 db

További képek

Védi és ápolja az íny szöveteit, megszünteti a fogínyvérzést, ápolja a szájüregi nyálkahártyát. (40 db kapszula)


Egységár: 3 290 Ft
A terméket új áruházunkban tudja megrendelni. Kérjük, kattintson a vásárlás gombra!

Termékismertető |

Termékismertető

Sokaknak okoznak gondot az ínnyel kapcsolatos problémák, melyek vérzéssel, fájdalommal és rossz lehelettel járnak. A Vitinne íny egészség kapszula azok számára készült, akik szeretnének megszabadulni ezektől a kellemetlenségektől. A fogágy problémáinak egy részét ugyanis bizonyos tápanyagok hiánya okozza. A Vitinne a fogínyt annak működéséhez szükséges tápanyagokkal pl. vitaminokkal és gyógynövényekkel) látja el, így a bajokat igen hatékonyan, azok gyökerénél éri el.

A készítmény hatóanyagai segítik az íny természetes gyógyulását, hozzájárulnak az íny egészségének visszaállításához és megőrzéséhez. A Vitinne az egyetlen olyan komplex készítmény, amely az íny egészségét védő tápanyagokat együtt tartalmazza.

Alkalmazás:

Naponta 2x1 kapszula, reggel és este.
A kapszulát egészben, kevés folyadékkal kell bevenni.

Egy kúra időtartama:

3-4 hónap, amit évente két alkalommal javasolt megismételni.

Kiszerelés:

40 és 100 db / doboz 

Hatóanyagai:

Vitaminok

C-vitamin - 60 mg / kapszula
Hatása a fogínyre: segít egészségesen tartani az íny kötőszöveteit.

E-vitamin - 10 mg / kapszula
Hatása a fogínyre: antioxidáns hatása révén védi az íny szöveteit.

A-vitamin - 400 ľg / kapszula
Hatása a fogínyre: nélkülözhetetlen a száj nyálkahártya működéséhez.

Folsav - 100 ľg / kapszula
Hatása a fogínyre: fontos szerepet játszik a száj nyálkahártya épségének megőrzésében.

Gyógynövény kivonatok

Kamilla - 7,5 mg / kapszula

Körömvirág - 5 mg / kapszula
Hatásuk a fogínyre: nyugtató, gyulladáscsökkentő hatás.

Ásványi anyag

Cink - 7,5 mg / kapszula
Hatása a fogínyre: segít az ínysejtek épségének megőrzésében.
 
Bioflavonoid

Rutin - 10 mg / kapszula
Hatása a fogínyre: javítja az ínyben levő hajszálerek állapotát, így csökkentheti
a fogínyvérzést. 

Q10 koenzim - 7,5 mg / kapszula
Fontos szerepe van a káros szabadgyökök semlegesítésében, melyek íny irritációt okozhatnak.
Ezek a szabadgyökök étkezések után keletkeznek, amikor a szájüregben maradt élelmiszer
bomlásnak indul és ezen kórokozók szaporodnak el. Klinikai vizsgálatok szerint a vérző
vagy gyulladt fogínyben kevesebb Q10 koenzim található, mint az egészségesben.

A fogínygyulladásról...

Amit a fogínygyulladásról tudni kell

Hogyan alakul ki az ínygyulladás?

A fogak és az íny találkozásának vonalában felhalmozódó lepedék (plakk) számos baktérium számára biztosít férőhelyet. Ezeket a megfelelő eszközökkel és jó szájhigiéniával meg lehet szüntetni. Azonban, ha az íny közelében felgyülemlik a lepedék, annak összetétele lassan megváltozik, amíg már túlnyomórészt olyan baktériumokat fog tartalmazni, melyek ínygyulladást képesek kelteni. A fogíny a bakteriális fertőzésre gyulladással reagál, a fogmedret borító nyálkahártya megduzzad, a fogak közelében élénkpiros színű lesz, érintésre fájdalmas, vérzik. Ezt nevezzük ínygyulladásnak, más néven gingivitisnek. A folyamat ekkor még gondos szájápolással és a megfelelő tápanyagok biztosításával visszafordítható.

Ép fogágy esetén a fognyak és az íny között kb. 2 mm mély rés található, de fogágybetegségnél a lepedék baktériumai okozta gyulladás következtében fokozatosan kimélyül. A fogak mellett nehezen tisztítható rések, ún. tasakok alakulnak ki, melyek fogmosáskor nehezen hozzáférhetők, így újabb baktériumok felhalmozódását teszik lehetővé. A gyulladás a fog gyökere mentén terjedve és krónikussá válva súlyos esetben fogágygyulladáshoz (parodontitishez) vezethet. Az íny és a fogak természetes, közvetlen kapcsolata megszűnik, és a fogak érzékeny nyaki területe elveszíti szigetelését. Így a fog hidegre, melegre, édesre, sósra, fogmosásra stb. érzékeny lesz, és ez oda vezethet, hogy a fogmosást még inkább elhanyagoljuk, kellemetlenné válik az evés, rossz lesz a közérzet. A folyamat előrehaladtával a fogíny deformálódik, elsorvad, melynek következményeként az ép, egészséges fogak meglazulnak, és végül ez a fogak elvesztésével jár. A fogínysorvadás igen gyakori szájüregi megbetegedés. Sajnos ma már népbetegségnek számít. Különösen sok gondot okoz az idősebb korosztálynak is, mert az íny deformációja miatt a protézis instabillá válhat, kidörzsöli a szájüreg nyálkahártyáját, kellemetlen gyulladásokat, sérüléseket okozva. A gyulladás okozta folyamat azonban itt nem áll meg, számos szövődménnyel számolni kell. Normális esetben a szánkban lévő baktériumok nem kerülnek be a véráramba. De akár egy rutin fogmosás alkalmával is okozhatunk olyan apró sérüléseket, melyek mégis lehetővé teszik ezt. Bizonyos kezelések, antibiotikumok szedése is csökkentheti a szájüreg védekező rendszerét, így a baktériumok szintén a véráramba kerülhetnek. Egészséges immunrendszer esetében a véráramba jutó baktériumok nem okoznak problémát, egy legyengült immun-rendszer azonban nem képes megakadályozni a fertőzések kialakulását.

Hogyan ismerhető fel az ínygyulladás?

Az egészséges fogíny nem vérzik. Gyakran tapasztalható azonban, hogy fogmosáskor a fogkrém pirosra színeződik, ilyenkor fogínyvérzésről beszélünk. Ez az ínygyulladás első jele, ezt követi az íny pirossá és duzzadttá válása. A folyamat ekkor még megelőzhető lenne. Azonban az ínygyulladás veszélye, hogy mivel kezdetben fájdalommal nem jár, hosszú ideig észrevétlen maradhat. Amennyiben az irritált fogínyt nem kezeljük, elkezd visszahúzódni, végül kialakul az ínysorvadás, a fog és az íny között lévő kötőszövet elpusztul. Éppen ezért fontos már a kezdeti tüneteket is komolyan venni, hiszen a vérző fogíny vagy kellemetlen szájszag olyan jelek, amelyek fogágyi problémákra figyelmeztetnek minket.

Ínyünk állapotát egy egyszerű módszerrel saját magunk is ellenőrizhetjük. Otthon a tükör előtt két ujjal húzzuk felső ajkunkat a fogsorunk fölé, majd ismételjük meg ezt a vizsgálatot szájunk alsó részén is. Amennyiben az ínyünk vörös, duzzadt, tasakos, érintésre fájdalmas vagy pedig a fogak tövénél láthatóan visszahúzódott (úgy látszik, mintha a fogak megnyúltak volna), akkor bizony
lépnünk kell. Feltétlenül keressük fel fogorvosunkat. Emellett saját magunk is tehetünk ínyünk egészségéért: még alaposabb fogmosással és a megfelelő tápanyagok biztosításával, melyek belülről hatnak az ínyre.

Hogyan kezelhető az ínygyulladás?

A fogínygyulladás jól kezelhető megfelelő szájhigiéné elsajátításával (jó tisztítási technika, a fogközök naponta történő alapos kitisztítása, megfelelő hatékonyságú, kifejezetten ínyproblémák kezelésére kifejlesztett fogkrém használata), egészséges táplálkozással, a fogkő rendszeres eltávolításával, évente kétszeri fogorvosi kontrollal. Emellett az ínyszövetek kellő tápanyagokkal való ellátása is igen lényeges, hiszen fogínyünk és fogaink is élnek. A sejtek ínyünkben is folyamatosan újratermelődnek, megújulnak, ami fontos az íny szerkezetének és működésének megőrzésében. Ehhez pedig tápanyagokra van szükség. Az ínyproblémák egy részét ugyanis
az egyes tápanyagok hiánya okozza. Ezek többek között rossz étkezési szokások következménye, valamint az életkor előrehaladtával bizonyos anyagok (pl. Q10 koenzim) mennyisége csökken. Javasolt tehát olyan vitaminok és más természetes anyagok kúraszerű szedése, amelyek jó hatással vannak a fogínyre.

Vissza az oldal tetejére!


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

Vitinne kapszula 100 db Ár:
6 470 Ft
Vitinne kapszula 100 db
Tovább

Bejelentkezés

A bevásárlókosara jelenleg üres.Szállítási díjaink>>

More Milk Plus tejserkentő tabletta 120x Ár:
9 921 Ft
More Milk Plus tejserkentő tabletta 120x
Tovább
SavvyCheck candida teszt Ár:
2 490 Ft
SavvyCheck candida teszt
Tovább
Loritan tesztbetét 10 db Ár:
8 850 Ft
Loritan tesztbetét 10 db
Tovább
Arianna orrszívó-porszívó Ár:
1 910 Ft
Arianna orrszívó-porszívó
Tovább
Középsugaras hCG teszt Ár:
655 Ft
Középsugaras hCG teszt
Tovább