www.gebauerpharma.hu | a Gebauer Pharma csoport tagja
Ha elégedett az oldalunkkal, kérjük, ajánlja ismerősének!

Az Ön neve:

Az Ön email címe:

Ismerőse email címe:

Üzenet:

Baba-Mama termékek arrow Arianna orrszívó-porszívó

Arianna orrszívó-porszívó

Arianna orrszívó-porszívó

Gyors, alapos orrszívás a babák és mamáik örömére.


Egységár: 1 910 Ft
A terméket új áruházunkban tudja megrendelni. Kérjük, kattintson a vásárlás gombra!

Termékismertető |

Termékismertető

A gyereknátha fő problémája, hogy a kicsik orra is tele van váladékkal. Sokszor csak sírással jutnak elég levegőhöz. Ezért sem aludni, sem enni nem tudnak megfelelően. A felgyülemlett váladék kijönni nem tud, ezért visszacsorogva tovább fertőz. A banális náthából sok elhúzódó és szövődménnyel járó megbetegedés alakul ki. Felsőlégúti megbetegedésként a nátha, fül- és arcüreggyulladást, alsólégúti megbetegedésként hörgő- és tüdőgyulladást okozhat. A lenyelt váladék hasfájást, hányást, hasmenést eredményezhet. Ezért legfontosabb, hogy a gyermek (csecsemő) orrából a pangó orrváladékot rendszeresen eltávolítsuk.

Természetesen orrszíváskor nem csak az orr látható részéből kell a váladékot kiszívni, hanem a belső járatokból is. Ehhez egy megfelelő erősségű, és folyamatos szívást produkáló eszközre van szükség. Ilyen az Arianna orrszívó-porszívó. Klinikailag bizonyított, hogy ez a készülék hatékonyan és kíméletesen távolítja el a váladékot. Használata nem okoz fájdalmat, sőt a gyermek, mivel jobban kap levegőt, azonnal megkönnyebbül, tud enni és aludni is. Ennek az eszköznek köszönhetően a kisgyermek náthája nem válik súlyos megbetegedések forrásává.

TIPP!

Figyelem! A termék tisztítását nagy mértékben megkönnyíti az Arianna mosókefe, melynek segítségével alaposan tisztítható az üveg szívófej. Kattintson ide!

Használati útmutató |

Az Arianna orrszívó szétszerelése:

A működő porszívóból kihúzzuk a "C"-vel jelölt alkatrészt, majd kikapcsoljuk a porszívót.

A Orrszívó Porszívó dobozában 2 db A-jelű szívófejet talál.

Az orrszívás fontossága |

Nátha. A pangó orrváladék kiszívásának fontossága

A nátha igen gyakori csecsemő- és gyermekkorban. Kisdedek évente átlagosan hatszor betegszenek meg "meghűléses, megfázásos" náthában. A betegség lényegében az orrüreg nyálkahártyájának gyulladása (rhinitis), mely legtöbbször vírusos eredetű. Ha a náthát nem kezeljük kellő időben, és nem gondoskodunk az orrban keletkező váladék megfelelő és rendszeres eltávolításáról, a pangó váladék jó táptalajt képez baktériumok megtelepedésére. Ekkor a kezdetben híg, vizes váladék sűrűvé, gennyessé, később esetleg pörkössé válik, mely egyre fokozódó orrlégzési zavart okoz és szövődmények (középfülgyulladás, arcüreggyulladás, légcsőhurut, bronchitis) kiindulópontja is lehet.

Az újszülött és a fiatal csecsemő "obligát" orrlégző, csak orron át tud lélegezni. Ezért, ha nem kap az orrán át levegőt, súlyos légzési zavarok léphetnek fel, de nagyobb gyermek közérzetét is nagyfokban rontja, ha nem tud az orrán át levegőt venni.

A légzési zavarok, a rossz közérzet és a szövődmények elkerülése, illetve megelőzése érdekében szülők, orvosok elsőrendű feladata a pangó orrváladék rendszeres és hatásos eltávolítása. Idősebb gyermek kifújja az orrát, de a kisded és a csecsemő erre képtelen. Ezért a váladékot szívás útján kell eltávolítani. Motoros szívó csak kórházban vagy rendelőben áll rendelkezésre, így a napi többszöri szívás keresztülvihetetlen. A váladékot ugyanis olyan gyakran kell kiszívni, ahányszor arra szükség van, tehát ahányszor naponta a náthás felnőtt is kifújja az orrát. Erre a célra tökéletesen megfelel az otthon mindig kéznél levő orrszívó-porszívó. A szívás alkalmazásának nincs alsó korhatára, fiatal csecsemő orrát is le lehet, le is kell szívni. A szívás az orrnyálkahártyát nem károsítja, ezt nemzetközi intézetek klinikailag tesztelték. A készülék nem a porszívó erejével, hanem annak segítségével szívja ki a váladékot. Az eszköznek a teljesítmény és a szívás ereje tekintetében önszabályozása van.

Ha szíváskor nem jön váladék az orrból, nem szabad az eljárást erőltetni, mert a duzzadt nyálkahártya is okozhat orrdugulást és azt - természetesen - nem lehet szívással eltávolítani. Néhány napnál, egy hétnél tovább tartó nátha, "orrfolyás" esetén orvosi vizsgálat szükséges, allergia, garatmandula-túltengés valamint szövődmények kizárása szükséges, egyéb terápia megállapítása céljából. Az orrszíváson kívül a nátha kezelésében orrcseppek, esetleg gyulladáscsökkentők, vitaminok adására is szükség lehet. Antibiotikum nem indokolt, csak szakorvosi vélemény alapján.

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Nem túl drasztikus egy csecsemő orrát porszívóval szívni?

Nem, mert a készülék a porszívó segítségével, de nem a porszívó erejével szív, a készülék önmagát beszabályozza.
Mivel a porszívó segítségével folyamatos szívást lehet elérni, így a magasabban, illetve mélyebben termelődött váladék is leszívható (kb. 1/2 perces folyamatos szívással).

Nem okoz fájdalmat az orrszívó használata? Nem kellemetlen?

A gyermekek többnyire nem szeretik, ha piszkálják az orrukat, viszont a fülfájás és más szövődmények sokkal kellemetlenebbek, melyek kialakulási esélye nagyobb akkor, ha nem távolítjuk el teljesen a váladékot az Arianna orrszívó porszívó segítségével.

Újszülötteknél is lehet használni az orrszívót?

Amennyiben akadályozott az orrlégzés, illetve váladék van a csecsemő orrában, feltétlenül szükséges az orrszívó porszívó használata, hiszen az újszülött szájon át nem tud lélegezni, s így nem tud szopni, aludni sem!

Hányszor kell használni az orrszívót?

Ahányszor a gyermek szörcsög, ahányszor ki kell fújni az orrát!

Van-e mellékhatása az orrszívó használatának?

Az orrszívó használatának nincs mellékhatása, éppen úgy , ahogy az orrfújásnak sincs.

Muszáj porszívóval szívni?

A járatokból gyenge szívással nem jön ki a váladék, fontos hogy egy megfelelő erejű, folyamatos szívást produkáljunk. Az Arianna orrszívó-porszívóval ez a szívóhatás elérhető.

Nem fél, nem ijed meg a gyermek az orrszívótól?

Gyereke válogatja, van aki először fél (később ha már megbarátkozott vele, megszokja), van aki egyedül is próbálja használni. Helyesebb ha a szülő használja az orrszívó készüléket.

Eléggé steril-e az eljárás?

Nem a porszívó kell, hogy steril legyen, ahogyan a fogorvosi nyál elszívó gép sem steril. Elég ha, az orrszívó készülék tiszta és az "A"-jelű szívófej steril.
Folyamatos használatánál elegendő egy antibakteriális mosogatószerrel kimosni az egész készüléket.

Vissza az oldal tetejére!

 

 

 

 


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

More Milk Plus tejserkentő tabletta 120x Ár:
9 921 Ft
More Milk Plus tejserkentő tabletta 120x
Tovább
Arianna orrszívó-porszívó mosókefe Ár:
510 Ft
Arianna orrszívó-porszívó mosókefe
Tovább
More Milk Plus tejserkentő tabletta 60x Ár:
6 210 Ft
More Milk Plus tejserkentő tabletta 60x
Tovább

Bejelentkezés

A bevásárlókosara jelenleg üres.Szállítási díjaink>>

Ferulant kapszula Ár:
8 062 Ft
Ferulant kapszula
Tovább
Ovant kapszula Ár:
8 062 Ft
Ovant kapszula
Tovább
PG/53 ovulációs mikroszkóp Ár:
2 840 Ft
PG/53 ovulációs mikroszkóp
Tovább
Középsugaras hCG teszt Ár:
655 Ft
Középsugaras hCG teszt
Tovább
Fertility SCORE Férfi termékenységi teszt Ár:
8 500 Ft
Fertility SCORE Férfi termékenységi teszt
Tovább