www.gebauerpharma.hu | a Gebauer Pharma csoport tagja
Ha elégedett az oldalunkkal, kérjük, ajánlja ismerősének!

Az Ön neve:

Az Ön email címe:

Ismerőse email címe:

Üzenet:

Arc- és bőrápolás arrow Wartner szemölcseltávolító lábra

Wartner szemölcseltávolító lábra

Wartner szemölcseltávolító lábra

A hatékony szemölcseltávolítás már otthonában is lehetséges akár egyetlen fájdalommentes kezeléssel!


Egységár: 5 039 Ft

Termékismertető |

Termékismertető

Wartner a krioterápia egy formája, ami fagyasztással távolítja el a szemölcsöt. Ugyanaz a módszer, amit az orvosok alkalmaznak a szemölcsök eltávolítására, amikor -196°C-os folyékony nitrogént használnak fagyasztó szerként.

A Wartner elérhetővé tette a krioterápiát a gyógyszertárakban, egy másik fagyasztószert használva: dimetil éter és propán (DMEP) keverékét. Mindkettőt gyakran használják környezetbarát hajtóanyagként. Ez a keverék hatékonyan és gyorsan lefagyasztja a szemölcsöket -57° C-os hőmérsékleten.

Tudományos kutatás során összehasonlították a folyékony nitrogént és a DMEP-et szemölcsök kezelésében. Az eredmények szerint a két módszer ugyanazt a hatékonysági, tolerancia és biztonsági szintet biztosítja.

A Wartnerrel saját maga távolíthat el közönséges szemölcsöket és lábon lévő szemölcsöket hatékonyan, biztonságosan és gyorsan, amikor önnek a legalkalmasabb, a megbízható orvosi fagyasztásos módszert használva.

A Wartner egy kezeléssel lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig, ami 10–14 napon belül leválik.  Ekkorra alatta új, egészséges bőrfelület fejlődik. A hagyományos, kereskedelmi forgalomban lévő szemölcs eltávolítók szalicilsavat használnak a szemölcsök eltávolítására. Azonban ez azt jelenti, hogy minden nap kezelni kell a szemölcsöt, és akár 12 hetet is igénybe vehet egy szemölcs eltávolítása.

A doboz tartalma:

 • 1 dimetil-éter és propán keverékével töltött aeroszol spray
 • 1 többször használatos műanyag kupak, a habszivacs alkalmazásához
 • 12 eldobható habszivacs rudacska - melyek 12 kezeléshez elegendőek
 • 1 többször használható reszelő, 12 védő tapasz, 1 használati utasítás, mely információkat tartalmaz a szemölcsökről, a Wartnerről, valamint arról, hogyan alkalmazható a termék sikeresen a szemölcsök kezelésére

Mi a különbség a kézre és a lábra ajánlott Wartner között?

Pusztán annyi, hogy a lábon található szemölcsök kezelésére ajánlott Wartnerhez kap egy többször használható reszelőt és 12 védőtapaszt is, hogy a kezelt felületet megvédje a nyomódástól, igénybe vételtől ezzel megakadályozva az elfertőződést. Az kezelési eljárás módjában a két termék között semmi különbség nincs. 

Használati útmutató |

Használati utasítás

A legtöbb esetben egyetlen kezelés elegendő. A Wartner használatát követő 10–14 napon belül a közönséges szemölcsök általában elmúlnak. Amennyiben az első kezelés után 14 nappal a szemölcs vagy annak egy része még mindig nem múlt el, az biztonsággal újra kezelhető. Minden egyes habszivacs rudacskát csak egy kezeléshez használjon fel, majd dobja el. A régi és nagy szemölcsök vagy lábon lévő szemölcsök 2–3 kezelést is igényelhetnek. Amennyiben a Wartner használatával 3 kezelés sem vezetett javuláshoz, forduljon kezelőorvosához.

Hogyan működik?

Amikor a habszivacs rudacskát a szemölcsre nyomja, azonnal lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig. Előfordulhat, hogy a bőr elfehéredik, miközben enyhe fájdalom, szúró érzés jelentkezhet a fagyasztás miatt. Miután eltávolítja a habszivacs rudacskát, a bőr színe visszatér.

Miután a fagyasztott terület felenged és visszanyeri színét, a fagyasztott terület kipirosodhat. Néhány napon belül – a fagyasztás eredményeként – a szemölcs alatt szabad szemmel nem mindig látható hólyag képződhet.

A fagyasztással kezelt szemölcsös bőrfelület 10–14 napon belül eltűnik vagy leválik. Eközben alatta új, egészséges bőrfelület fejlődik. Amennyiben 2 hét elteltével a szemölcs vagy annak egy része még mindig nem múlt el, az biztonsággal újra kezelhető. Összesen 12 szemölcs kezelésére elegendő a Wartner.

Szemölcsökről |

Szemölcsökről általánosan

Mi a szemölcs?

A szemölcs olyan jóindulatú bőrkinövés, mely erezett kötőszövetes magból és az azt fedő külső hámszövetekből áll. Leggyakrabban a kézen és a lábon fordul elő. A szemölcsöt a bőrfelületen megjelenő érdes, „karfiolszerű” kinézetéről lehet felismerni. A lábon lévő szemölcs a talpon, illetve a lábujjak talpi felszínén szokott megjelenni.

A szemölcsök 50%-a két éven belül kezelés nélkül is eltűnhet. A szemölcsök azonban nagyon fertőzőek, és terjedésük elkerülésére azonnal kezelni kell őket, valamint kerülni kell a közvetlen érintkezést minden szemölccsel. A szemölcsök gyakran visszatérnek, és kellő elővigyázatosság nélkül még könnyebben terjednek.

Mi okozza a szemölcsöt?

A szemölcsöt a humán papilloma vírus (HPV) okozza. Hatására a bőrsejtek gyorsan osztódnak, ami jóindulatú kinövéseket okoz, amik inkább zavaróak, mintsem veszélyesek, de nagyon fertőzőek. A HPV-nek több mint 70 különböző altípusa van, amelyik szemölcsöt okoz. A vírus különböző típusai rendszerint a test különböző területein okoznak szemölcsöt. A vírus közvetlen bőrkontaktussal, vagy olyan nedves felületek érintésével – uszodák és öltözők padlója – terjed, amit előzőleg olyan ember érintett, akinek szemölcse van.

Az első érintkezés után a HPV inaktív vagy lappangó maradhat a bőrben, és nem mindig alakulnak ki azonnal látható tünetek. Ez azt jelenti, hogy sok embernek lehet HPV fertőzése anélkül, hogy tudna róla. A szemölcs esetleg csak több hónap múlva fejlődik ki.

Szemölcs általában akkor alakul ki, ha valakinek sérülés van a bőrén, amikor megfertőződik a HPV-vel, vagy olyan bőrön, ami sok nedvességnek van kitéve, például egy izzadt láb. A bőrsérülést okozhatja vágás, horzsolás, borotválkozás, körömrágás, a körömbőr rágása, repedezett bőr és ekcéma.

Ki van veszélyben?

A szakemberek becslése szerint általában minden tizedik embernek vannak éppen szemölcsei, és minden negyedik embernek lesz legalább egy szemölcse élete során. A szemölcsök jelentik a leggyakoribb bőrpanaszt a pattanások után.

Habár mind ki vagyunk téve a HPV-nek, egyes emberek érzékenyebbek rá, míg mások természetes módon ellenállóbbak. Szemölcsök gyakrabban jelennek meg, ha a szervezet immunrendszere gyengébb. A kisgyermekek és a tizenévesek különösen gyakran fertőződnek, mivel (még) nincs ellenanyaguk e vírus ellen, valamint esetükben gyakoribb a kontaktus szemölcshordozókkal. Szintén gyakrabban alakulnak ki szemölcsök azoknál, akik szteroidokat szednek, vagy akik olyan betegségben szenvednek, ami gyengíti az immunrendszert. Nyáron gyakrabban érintkezünk egymással akár a strandon, vagy a nyári táborozás során, így ilyenkor a szemölcsök is gyakrabban jelennek meg.

A hagyományos, kereskedelmi forgalomban lévő szemölcs eltávolítók szalicilsavat használnak a szemölcsök eltávolítására. Azonban ez azt jelenti, hogy minden nap kezelni kell a szemölcsöt, és akár 12 hetet is igénybe vehet egy szemölcs eltávolítása.

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Hogy néz ki a közönséges szemölcs?

A közönséges szemölcs, vagy verruca vulgaris, olyan mint egy dudor a kéz vagy a láb bőrének felszínén. A közönséges szemölcs felismerhető érdes, „karfiolszerű” felszínéről. A közönséges szemölcsöt vírus okozza, ami megfertőzi a bőrt.

Vannak más típusú szemölcsök is?

Igen, a közönséges szemölcsön kívül az alábbi három a leggyakrabban előforduló más szemölcstípus:

Lábon lévő szemölcs vagy verruca plantaris
A lábon lévő szemölcs szintén gyakran fordul elő és a közönséges szemölcshöz hasonlóan olyan, mint egy érdes dudor. Ugyanaz a vírus okozza, ami a közönséges szemölcsöt. A lábon lévő szemölcs nagyon fájdalmas lehet, különösen, ha a talpon jelenik meg, ahol a zokni és a cipő állandóan dörzsöli. A Wartner szemölcsfagyasztó spray a lábon lévő szemölcsök eltávolítására használható az ilyen típusú szemölcsök esetén, de a lábon lévő szemölcsök maradandóbbak, mint a közönséges szemölcsök.

Laposszemölcs vagy verruca plana
Az uszodai szemölcshöz (lásd alább) hasonlóan ez a szemölcs is gyakran található gyermekeken. A laposszemölcsök simák és csak néhány milliméteres méretűek. Leggyakrabban az arcon, a karokon és a lábakon jelennek meg. A laposszemölcsöt nehezebb felismerni. Ha nem biztos benne, hogy laposszemölcse van, konzultáljon kezelőorvosával. A Wartner kizárólag a közönséges szemölcsök és a lábon lévő szemölcsök kezelésére használható.

Uszodai szemölcs vagy mollusca contagiosa
Ezek a szemölcsök általában gyermekeken jelennek meg, de gyakran nem ismerik fel azonnal, hogy szemölcsök. Fehér vagy áttetsző göbök, közepükön köldökszerű behúzódással. A közönséges szemölccsel és a lábon lévő szemölccsel ellentétben simák. Másik vírus okozza ezeket, az úgynevezett nagy poxvírus. Elsősorban a hason, háton, karokon és lábakon jelennek meg, de néha az arcon is. A Wartner használható az uszodai szemölcsökre is, de ha nem biztos benne, konzultáljon a kezelőorvosával, mielőtt elkezdené a kezelést.

Mit tegyek, ha nem vagyok biztos benne, hogy egy dudor szemölcs vagy nem?

Mindig konzultáljon orvossal, ha nem biztos benne, hogy a tünet szemölcs.

Milyen típusú szemölcsök kezelésére nem használható a Wartner?

A Wartner nem használható:

 • az arcon vagy a nemi szerveken lévő szemölcsök eltávolítására;
 • gyulladásos tüneteket mutató bőrön;
 • sötét májfolton, sötét, szőrös vagy szokatlannak tűnő, szemölcsre emlékeztető bőrelváltozások;
 • négy évnél fiatalabb gyerekeken található szemölcsök esetében. 

Mit tartalmaz egy doboz Wartner?

Egy doboz Wartner tartalmaz egy aeroszol spray tartályt dimetil éter és propán keverékével, egy műanyag kupakot és habszivacs rudacskákat; a lábon lévő szemölcsök eltávolítására szolgáló kiszerelés ezen kívül tartalmaz védőtapaszokat és egy reszelőt.

Hogy működik a Wartner?

A Wartner hasonló módon működik, mint a nitrogén fagyasztásos módszer. Húzza a habszivacs rudacskát a műanyag kupakon lévő tüskére. Nyomja rá a kupakot az aeroszol spray-re 3mp-ig. Mialatt a folyadék elpárolog, gyorsan lehűti a habszivacs rudacskát. Ezután nyomja a habszivacs rudacska fehér végét a szemölcsre 10-40 mp-ig. A fagyasztás eredményeként a szemölcs körülbelül 10-14 nap után leesik. A Wartner nem károsítja a környezetet.

A Wartner használata fájdalmas?

A bőr fagyasztása okozhat kisebb fájdalmat, szúró érzést, ami kellemetlen lehet. Ez hamar elmúlik, és egy kisebb hólyag marad a szemölcs alatt.

Biztonságos a Wartner használata?

Igen, a Wartner használata biztonságos, ha pontosan betartja a használati útmutatóban foglaltakat; azonban nem javasoljuk a használatát 4 éven aluli gyerekeken.

A Wartner CE jelzésű II.a osztályba sorolt orvostechnikai eszköz a 93/42/EEC szerint, ami egyben gyógyászati segédeszköznek is minősül. Hatékonyságát és biztonságos használatát a minőség megfelelőségi eljárás során bizonyították.

Milyen hatásos a Wartner?

A Wartner a krioterápia folyékony nitrogén módszerén alapul, amit az orvosok használnak. Klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy a Wartner ugyanolyan hatásos, mint a folyékony nitrogén.
A krioterápia 2 típusának (folyékony nitrogén (LN) és dimetil éter/propán (DMEP)) hatékonyságát, toleranciáját és biztonságosságát összehasonlító klinikai vizsgálatot* végeztek háziorvosok 124 beteg szemölcsei esetében (174 szemölcs) A vizsgálat terve: randomizált, többközpontú, ellenőrzött klinikai kísérlet egyszeresen vak értékeléssel. Következtetések: Az eredmények azt mutatják, hogy mindkét kriogén anyag hatékonysága >90 %. A folyékony nitrogén hőmérséklete -196ºC, míg a DMEP-é -57ºC, ezért kevésbé valószínű, hogy az mély szöveti sérülést okoz.

Okoz a Wartner használata hegesedést?

Ha pontosan követi a használati utasításban található minden előírást, a Wartner használata nem okoz hegesedést. A bőr esetenként elszíneződhet, de ez idővel eltűnik.

Ha egynél több közönséges szemölcsöm vagy lábon lévő szemölcsöm van, kezelhetem ezeket egyszerre?

Nem, ha több közönséges szemölcse vagy lábon lévő szemölcse van ugyanazon a területen, egyszerre csak egyet kezeljen. Kezeljen a fennmaradó közönséges szemölcsöket vagy lábon lévő szemölcsöket külön, 2 hetes eltéréssel a kezelések között.

A Wartner alkalmazása bonyolult?

Nem. A Wartnert nagy pontossággal kell alkalmazni, de ez nem bonyolult. A használati útmutató pontosan elmagyarázza, hogyan alkalmazza a Wartnert.

Hogyan használjam a Wartnert?

Minden Wartner doboz tartalmaz egy részletes használati útmutatót. Az ábrák segítenek szemléltetni, hogyan kell a Wartnert alkalmazni a szemölcs eltávolítására.

Mennyi ideig kell lenyomva tartani a műanyag kupakot?

A műanyag kupakot erősen kell nyomni három másodpercig (számoljon pl. 21-től 23-ig).

Azonnal rányomhatom a hideg habszivacs rudacskát a szemölcsre?

Igen.

Mennyi ideig tarthatom a hideg habszivacs rudacskát a szemölcsön?

Ez a szemölcs típusától, méretétől és elhelyezkedésétől függ (lásd a dobozban mellékelt használati útmutatót). A habszivacs rudacskát közönséges szemölcsök esetében legfeljebb 20 másodpercig, lábon lévő szemölcsöknél legfeljebb 40 másodpercig szabad a szemölcsön tartani.

Hány alkalommal használható a habszivacs rudacska?

Minden habszivacs rudacskát csak egyszer szabad használni.

Hány szemölcsöt kezelhetek a kézen vagy a lábon egyszerre?

Egyszerre csak egy szemölcsöt szabad kezelni a Wartner-rel a kézen vagy a lábon.

Milyen gyakran használható a Wartner?

A Wartner-t egy-egy szemölcsön 3 alkalommal lehet használni. Minden szemölcsnél 2 hetes szünetet kell tartani a kezelések között.

Kipróbáltam a Wartner-t egyszer, de semmi nem történt, mi a következő teendő?

A régi, és nagy közönséges szemölcsök vagy lábon lévő szemölcsök esetében két vagy három alkalmazásra is szükség lehet. A kezelés elősegítésére távolítsa el a bőr felső rétegét habkővel vagy dörzspapírral; ez feltárja a szemölcs magját. Kezelje a közönséges szemölcsöket vagy lábon lévő szemölcsöket két hetes szünettel a kezelések között. Forduljon orvoshoz, ha nincs javulás három kezelés után.

A sikeresen kezelt közönséges szemölcsök vagy lábon lévő szemölcsök visszatérnek?

A sikeresen kezelt közönséges szemölcs vagy lábon lévő szemölcs általában azt jelenti, hogy véglegesen sikerült eltávolítani. A szervezet immunrendszere általában eltűnteti a közönséges szemölcs vagy lábon lévő szemölcs minden visszamaradó nyomát.

Mikor nem használható a Wartner?

 • Amennyiben nem 100%-ig biztos abban, hogy az adott bőrelváltozás valóban szemölcs, a Wartner használata előtt konzultáljon orvosával.
 • A kezelést csak felnőttek végezhetik.
 • 4 éves kor alatti gyermeknél nem használható.
 • Terhesség és szoptatás alatt nem alkalmazható.
 • Ne használja cukorbetegség esetén, mivel a fagyasztott bőrfelület nem olyan gyorsan vagy nem teljes mértékben gyógyul.
 • Vérkeringési zavarok esetén a Wartner használata előtt kérje orvosa tanácsát.
 • Ne használja vékony vagy érzékeny bőrfelületen, mint pl.: arc, nyak, hónalj, mell, végbél nyílás környéke vagy nemi szervek.
 • Ne alkalmazza irritált, fertőzött, piros, gyulladásos, viszkető vagy duzzadt bőrfelületen.
 • Ne használja anyajegyen, sötét májfolton, elszíneződött bőrön, szőrtüszővel borított bőrfelületen vagy szokatlannak tűnő bőrelváltozások esetén.

Vannak a Wartner használatának mellékhatásai?

Mint minden fagyasztásos eljárásnál, a bőr átmenetileg elfehéredhet.Fontos, hogy a terméket pontosan a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően használja. Amennyiben a fagyasztás túlságosan hosszú ideig történik, a bőr felső rétegei megsérülhetnek, ez hegesedéssel és/vagy idegsejtek károsodásával járhat. Az egészséges szövetrétegeket is elérő alkalmazás helyi szövetelhaláshoz vezethet (ez kizárólag abban az esetben fordulhat elő, ha a készüléket a javasoltnál hosszabb ideig alkalmazzák) Ezért fontos, hogy a habszivacs rudacskát legalább 10, legfeljebb 20 másodpercig tartsa a szemölcsön (40 másodperc lábon lévő szemölcsök esetében). A kezelési idő megállapításához tanulmányozza a használati útmutatóban található táblázatot

Milyen komolyak az egyes mellékhatások?

 • A bőr fehér elszíneződése: abban a pillanatban, amikor a habszivacs rudacska a szemölcsre nyomja, a bőr elfehéredik. Ez a elszíneződés gyorsan csökken, miután eltávolítja a habszivacs rudacskát.
 • Hólyag megjelenése: ez a hólyag eltűnik, amikor a szemölcs leesik a bőrről. A hólyag alatt már kialakult az új bőr.
 • Fájdalom a használat során: szúró érzés fordulhat elő, amikor a habszivacs rudacskát a bőrre nyomja. Ez a szúró érzés gyorsan elmúlik, amikor a habszivacs rudacskát eltávolítja.
 • Helyi szövetelhalás: ez csak a bőr mélyfagyasztása esetén fordul elő. Ezért soha ne tartsa a habszivacs rudacskát a közönséges szemölcsön 20 másodpercnél tovább (40 másodperc lábon lévő szemölcsök esetében).
 • Hegek és idegkárosodás: ez csak óvatlan használat miatt alakulhat ki, amikor nem követik a használati útmutató előírásait. Soha ne tartsa a habszivacs rudacskát a közönséges szemölcsön 20 másodpercnél tovább (40 másodperc lábon lévő szemölcsök esetében), hogy biztosítsa, nincs mély fagyasztás és ezért nincs károsodás sem.

Mit tegyek, ha a mellékhatások nem tűnnek el?

Mindig forduljon orvoshoz, ha a szúró érzés nem múlik el, vagy ha más szövődmények alakulnak ki a Wartner használata során.

Ki használhatja a Wartner-t?

A Wartner-t a legtöbb felnőtt használhatja. A Wartner használható szemölcsök eltávolítására négy évnél idősebb gyerekeknél, de a kezelést csak felnőtt végezheti.

Lehet a Wartner-t gyerekek kezelésére használni?

Igen, a Wartner használható gyerekek kezelésére, azonban csak négy évnél idősebbek esetében.

Veszélyes a Wartner használata négy évnél fiatalabb gyerekek kezelésére?

Nem javasoljuk a Wartner használatát négy évnél fiatalabb gyerekek kezelésére.

Terhes nők használhatják a Wartner-t?

Nem. Ne használja a Wartner-t, ha ön terhes vagy szoptat.

Mennyire hatásos a Wartner?

A Wartner az orvosok által használt krioterápián alapul. Az orvosok ma már gyakran használják ezt a módszert, mivel hatásos és kevésbé fájdalmas módja a szemölcsök eltávolításának.

Milyen gyorsan tűnik el a szemölcs?

Körülbelül 10-14  nap alatt tűnik el a szemölcs.

Mit tegyek, ha a szemölcs nem tűnik el 14 nap alatt?

Ha a szemölcs nem tűnik el 14 nap alatt, ismét kezelheti. Legfeljebb három alkalommal kezelhet egy-egy szemölcsöt a Wartnerrel, 2 hetes kihagyással a kezelések között.

Mit tegyek, ha a szemölcs nem tűnik el három Wartner kezelés után?

Ha a szemölcs nem tűnik el három kezelés után, forduljon orvoshoz.

Miért használjam a Wartnert, ha elmehetek az orvoshoz is ugyanazért a szemölcs kezelésért?

A Wartner számos fontos előnnyel rendelkezik. Időt takarít meg és könnyen használható. Nem kell többet órákat várni az orvosi rendelőben. Kevésbé fájdalmas, mint az orvosi kezelés, és a legtöbb esetben a Wartner éppolyan hatásos.

Mi a különbség az orvosi rendelésen végzett nitrogén módszer és a Wartner kezelés között?

A nitrogén, amit az orvos használ sokkal alacsonyabb hőmérsékletű, mint a Wartner, de a Wartner éppolyan hatásos a legtöbb esetben. Sőt, a Wartner kevésbé fájdalmas, mert nem olyan hideg, mint az orvos által használt nitrogén.

Mi a legjobb mód a kezelt terület ápolására?

Biztosítsa, hogy a terület tiszta maradjon. Ne piszkálja vagy vakarja. Védje a hólyagokat tapadó kötéssel és ne szúrja ki azokat.

Érheti nedvesség a kezelt területet?

Igen. Zuhanyozhat és úszhat a Wartner kezelés után.

Káros a Wartner a környezetre?

Nem. A Wartner nem károsítja a környezetet.

Vissza az oldal tetejére!


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

Akneus arcápoló gél pattanásos bőrre Ár:
2 032 Ft
Akneus arcápoló gél pattanásos bőrre
Tovább
Doktor Sarokbalzsam Ár:
635 Ft
Doktor Sarokbalzsam
Tovább
Wartner szemölcseltávolító kézre Ár:
4 643 Ft
Wartner szemölcseltávolító kézre
Tovább

Bejelentkezés

A bevásárlókosara jelenleg üres.Szállítási díjaink>>

Ferulant kapszula Ár:
8 062 Ft
Ferulant kapszula
Tovább
Férfi termékenységi teszt Ár:
8 500 Ft
Férfi termékenységi teszt
Tovább
5 db hCG tesztcsík Ár:
800 Ft
5 db hCG tesztcsík
Tovább
Wartner szemölcseltávolító lábra Ár:
5 039 Ft
Wartner szemölcseltávolító lábra
Tovább
Doktor Sarokbalzsam Ár:
635 Ft
Doktor Sarokbalzsam
Tovább